Anders forteller: "Gjennom kulturskolen har jeg fått prøvd mange forskjellige typer kunstmedium og materialer, samt deltatt på flere større prosjekter og utstillinger. Jeg har blant annet sammen med tre andre, designet og malt en vegg for den lokale ungdomsklubben i Steinkjer, Huze. Huze-prosjektet var mitt første møte med spraymaling som kunstform, noe jeg syntes var både lærerikt og spennende."

 

Elevene på Visuell Kunst arbeider med ulike materialer og teknikker for å få utvikle seg som kunstnere. De lærer også litt om "livet som kunstner", for eksempel ved å sette opp og kurere egne utstillinger.

 

Vinteren 2018 hadde Anders og fem andre elever ved kulturskolen en egen-arrangert salgsutstilling, der temaet var ”Steampunk” (en slags dystopisk, 1800-talls inspirert stil). De fikk låne lokalene til et kunstgalleri, og sto selv for alt forarbeid med produksjon, montering og markedsføring. De hadde også ansvar med å holde utstillingen åpen i den uken den ble arrangert - og de gjorde en særdeles god jobb!

 

Anders har også deltatt med kunstverk på årets UKM (Ung Kultur Møtes) - og var en av FÅ som gikk videre til UKM Landsfestivalen i Kimen Kulturhus i juni, med bildet "Coffee Machine" som du ser under.

Steinkjer Kulturskole er STOLT av Anders  - og vi gratulerer også vår Visuell Kunst lærer Sanna Revdal!

Coffee Machine

Drømmen

Hvilke planer har du videre, Anders?

"Fremover ønsker jeg å forbedre og utvikle meg som kunstner. Jeg lager for det meste tegninger, og jeg ønsker selvsagt å fortsette med det, men jeg ønsker også å utvide horisonten min å prøve meg på f. eks. digital kunst. Jeg synes det er viktige at kunstnere er allsidige og jeg ønsker å forbedre meg på dette framover, og å lage kunst som folk kjenner seg igjen i. Drømmen min er kanskje å en dag kunne leve av å lage kunst."

Vi heier på Anders!

PS: Han er OGSÅ kunstneren bak logoen til "VirrVarrVækka"